sábado, 14 de junio de 2008

Primer dia de n'Ana 2 de juny de 2008



El dilluns dia 2, sortirem cap a Menorca. El vaixell, no es va moure molt , varem jugar a “Uno”. Al mateix vaixell que nosaltres hi havia un altre grup de nins, que es varen començar a ficar amb nosaltres.

Seguidament hem anat al Mercadal . Hem, anàrem a una tenda i mos varen fer fora sense fer res. Després anàrem a una altra tenda a on hem vaig comprar unes ulleres de sol negres. Casi tots ens varem comprar unes.

A continuació anàrem a la Naveta dels Tudons, ens varen explicar que era una naveta d’ enterrament, i l’ historia de la Naveta :

“ Conta l’ historia , que, dos gegants estaven enamorats de una dona molt bonica. La dona va dir que fessin un monument i el que antes l’ acabes es fonyaria el seu amor. Un gegant comença a fer una naveta i l’ altra un pou. Quant al gegant que feia la naveta li quedava l’ ultima pedra l’ altre gegant va dir qu havia trobat aigua al seu pou,però no el gegant del pou havia cercat una excusa perquè el gegant anés i guaites per el pou i així poder-li tirar una pedra al cap”. I per això conten que la pedra que li falta al damunt de la Naveta dels Tudons, es la que li faltava posar al gegant que feia la naveta.

Després pujarem el mont Toro, allà es veia tota l’ aigua que envoltava a Menorca , hi havia unes vistes molt boniques.

“La llegenda conta, que una nit uns pagesos, varen veure, damunt el mont una llumeta, i com que la vegetació era molt espessa varen agafar un bou, perquè els obris camí i els duges cap a la llumeta i quan varen arribar varen veure que era una Verge amb un tor i la varen dur cap a l’ església del Mercadal, però al dia següent no era allà estava al mateix lloc on l’ havien trobat i varen fer una Basílica. “

Finalment anàrem a unes ruïnes de l’ època talaiòtica i pretalaiòtica . HI havia cases i talaiots , hi també hi havia una excavació.

I després al campament de Biniparrax.
Les nines de 6é collirem l’ habitació de 12 persones, era molt gran i mos sobrava lloc .

Després soparem, el sopar era peix i verdura, estava fred i l’ aigua sabia a ferro.

Ana 2-06-08

No hay comentarios: